Julekagebag, finals og fødselsdag

12 Dec

Det er ikke fordi, der har været meget julestemning i vores lille hjem her i december. Vi har fornuftigt nok jo ikke medbragt julepynt hjemmefra, og vi har heller ikke rigtig gidet investere i noget herovre. (I sidste uge har vi dog modtaget nogle julekalendere hjemmefra, som vi er MEGET glade for 😀 ). Så julestemningen måtte jo bringes til det lille hjem på en anden måde.

Det fik jeg så klaret ved at bage en hel bunke småkager – der har nok været over 500 stk. ialt. Jeg tidligere bestemt mig for, at jeg gerne ville takke alle de mennesker, vi har mødt, som har været rigtig søde mod os; navnlig vores management her i vores lille kompleks og mine undervisere på uni. Og hvordan takker man så lige så mange mennesker på én gang. Det må gerne være lidt personligt, og det må gerne være lidt anvendeligt. SMÅKAGER! Vi danskere vælter os jo i småkager i december, så hvorfor ikke bage en masse af dem, og lade vores amerikanske bekendtskaber smage noget rigtig dansk?! Så det bestemte jeg mig for at gøre. Jeg vidste dog også, at jeg nok ikke ville få meget tid til det de sidste par uger, da den har stået på eksamener (igen), så derfor begyndte jeg allerede d. 18-21 november eller sådan noget. Jeg har bagt vanillekranse, brunkager, pebernødder og jødekager, det hele gjort lidt mere besværligt af, at man ikke kan få hverken hjortetakssalt, potaske eller sukat herovre…. Sukaten lavede jeg derfor selv, og hjortetakssaltet og potasken måtte så få lov til at gå ind under det brede produkt kaldet baking soda, som vist minder lidt om vores natron. Under mine flere omgange bagning har jeg forsøgt at krydre julestemningen med noget julemusik – hvilket ikke var specielt populært hos Jesper, som mener, at vi nok skal nå at høre en hel masse af det, når vi kommer hjem. Han har sikkert ret; men jeg har i hvert fald julehygget og nydt det. De hverdage i ugen har jeg så bl.a. brugt på at få delt alle de her småkager ud til folk. Det har ikke altid været lige let at fange dem, nu vi var i en eksamensperiode, men det lykkedes, og de blev alle meget begejstrede for de danske småkager!

I løbet af den sidste uge har den så stået på de afsluttende eksamener. Det har været en utrolig hård uge, da jeg havde fire eksamener tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag, og dermed ikke så meget tid til at læse op til eksamnerne. Jesper havde også eksamner tirsdag, onsdag og torsdag, men han sluttede så heldigvis torsdag, så han var færdig med det hele inden hans fødselsdag fredag. Så vidt vi ved er vi kommet helskindet igennem vores eksamener. Jeg mangler stadig svar på en enkelt – min yndslings: Neurobiologi, (som om!) – og Jesper får muligvis ikke svar på sine før engang i starten af januar.

Fregdag var en meget beskeden fødsesldag for Jesper. Vi spiste morgenmad sammen, han fik sine gaver, vi hyggede os lidt i løbet af dagen, og spiste aftensmad sammen, men genrelt var det ikke så spændende, da jeg stadig læste til eksamen på det tidspunkt. Til gengæld havde vi en masse planer lørdag. Efter jegvar færdig til eksamen tog jeg hjem, og mødtes med Jesper over hos vores naboer, hvor han sad og så film og drak øl sammen med Jesus. Claudia var ude og løbe julegaver, men da hun så kom hjem tog vi alle ud for at spise sushi. Mums det var rigtig lækkert – jeg har nemlig aldrig været på en rigtig sushi restaurant før, så det var sjovt og utroligt velsmagende at prøve! Bagefter tog vi over på en bar, som ligger i nærhende an vores lejligheder. Der sad vi og fik nogle øl og drinks, mens vi spillede et eller andet sjovt, belgisk kortspil. Vi glæder os til at lære jer alle det, når vi kommer hjem.

I dag har vi pakket de sidste ting ned i kufferterne, gjort rent og ryddet op. Vi har også nået at være til fodboldkamp, da UCSB var værter for årets nationale mesterskaber i college/universitets fodbold. Finalen blev i dag spillet mellem universiteterne Luis Ville og Akron, med Akron som vinder med en 1-0 sejr. Det var en ganske udmærket kamp, specielt når man kan sidde i shorts og t-shirts og se den. Det gode vejr er nemlig kommet tilbage til Santa Barbara, og hele weekenden har været skøn. Vi har ellers også glædet os til at komme hjem til sneen i DK, men hører/læser, at den nærmest er forsvundet i løbet af weekenden? ØV! Men om ikke andet glæder vi os stadig meget til at komme hjem. Vi forlader lejligheden kl. 8:30(vores tid) imorgen, og har så ca. 20 timers rejsetid foran os før, vi er hjemme.

Vi glæder os til at se jer alle sammen!

Kram fra Californien

Ps: Indlæget om San Francisco er på vej!

No comments yet

Leave a Reply