Monument Valley, Arches & Salt Lake City

5 Jul

Efter at have tre dage i Grand Canyon og overnattet i Cameron fortsatte vores tur nordpå. Vi kørte til Monument Valley, som er en naturpark kørt af de lokale Navajo indianere. Det er en park med fine, røde sten/klipper/bjerge, og som har været brugt som lokation til flere forskellige westernfilm.

Det var en lille rundtur, man kunne tage i bil for at se alle de forskellige flotte klippeformationer – vejen vi kørte på var dog utrolig ujævn, så vi skulle køre meget forsigtigt for ikke at risikere at skade undervognen på bilen. Sidst på turen gjorde vi et holdt for at snavse vores hvide trøjer, som vi havde brugt i Grand Canyon endnu mere til. Mange butikker i omegnen sælger dirt-shirts, som er t-shirst farvet rødbrune med jorden fra området. Nu da vores træjer jo alligevel var beskidte, kunne vi lige så godt lave vores egne dirt-shirts. Jesper tog derfor vores trøjer og noget vand, og så blandede han det ellers én stor mudderpøl.

Efter Monument Valley kørte vi norpå til Moab, som er en by lige ved siden af Arches National Park. Vi ankom om aftenen, og nåede derfor ikke mere den dag. Om tirsdagen sov vi lidt længe – stadig trætte efter Grand Canyon, og ankom derfor til parken omkring middag. Vi spurgte en af parkbetjentene om hvad, der var vigtigt at få set. Han foreslog forskellige arches, som var særligt flotte, og så anbefalede han, at man tog en tur til den anden nationalpark lige ved siden af: Canyonlands National Park. Vi bestemte os således for at køre i Canyonlands samme eftermiddag og gemme buerne til næste dag. Vi kørte mest rundt i parken, og steg ud ved forskellige udkigspunkter for at nyde udsigten og tage billeder. Og ellers lavede vi ikke så meget den dag.

Dagen efter kørte så til Arches National Park. Vi gik to ture ud til to forskellige buer. Det var ikke de hårdeste ture – vi havde jo lige klaret Grand Canyon – men det var stadig varmt og lidt trættende. Turene var dog det hele værd, og de stenbuer vi så var utroligt flotte.

Efter Arches kørte vi videre nordpå til  Salt Lake City. Næste store stop var Yellowstone National Park, men vi (nok mest mig) trængte til at se lidt andet end nationalparker, og vi ville derfor bruge lidt torsdagen i Salt Lake City. Vi så lidt parker, som var utroligt flotte med masser af blomster i forskellige farver, en kirke og så ellers en masse butikker. Det var ikke fordi det var så spændende men det var godt lige at få et pusterum fra alle parkerne. Lidt efter middag fortsatte vi vores tur videre mod nord til Yellowstone.

I kan se billederne fra turen på her.

No comments yet

Leave a Reply