Ishockeykamp og Los Angeles

6 Feb

Torsdag d. 20. skulle vi ind og se ishockey i Los Angeles. Jesper havde fået billetter til kampen Los Angeles Kings mod Phoenix Coyotes, som blev spillet om aftenen, og da ingen af os har timer om fredagen besluttede vi at tage en forlænget weekend i Los Angeles. Vi kørte hjemmefra om torsdagen midt på eftermiddagen, og troede, at vi var i god tid – det var vi også, indtil vi ramte myldretiden ude på motorvejen. Vi kørte mere eller mindre i kø hele vejen til L.A., og det var kun med nød og næppe, at vi nåede kampen til tiden.

Vi havde faaet nogle gode pladser i den kaempe hal, og det var super fedt med masser af ly og roegffekter da spillerne kom paa banen. Herefter blev der sunget nationalsang, og saa begyndte kampen. Til vores trore glaede og overraskelse var der ogsaa en danker (Mikkel Boedker) paa banen – han hoerte bare til modstanderens hold. I pauserne mellem perioderne blev der afholdt en masse forskellige konkurrencer, og derudover var der utroligt meget reklame-hurlumhej, baade paa skaermene, i hoejtalerne og i hallen. Men generelt var det en sjov opleelse, og en ganke udmaerket kamp, som endte 2-0 til Pheonix Coyotes – det var ok, da der jo var en dansker paa det hold.

Den efterfoelgende dag kom vi ret sent af sted, da vi havde noget skolearbejde, som skulle goeres faerdigt, inden vi kunne tage ud og foejte. Vi havde bestemt os for at koere til Hollywood og gaa op og ned ad Walk of Fame, som er der alle hollywoodstjernernes stjerner ligger. Efterfoelgende koerte gik vi lidt op og ned af Sunset Bouldevard, og derefter brugte vi endnu engang vores Lonely Planet-bog til at finde ud af hvor, vi skulle spise. Vi endte paa et lille hyggeligt sted, der var propfuldt, og det larmede derfor en del – men det var paa en okay hyggelig maade. Efter at have spist tog vi hjem til vores kaere Motel 6, og brugte restne af aftenen paa at se film.

Om loerdagen ville vi til Beverly Hills. Vi tog foerst over i naerheden af Robertsons Boulevard, hvor Lonely Planet mere eller mindre skriver, at paparazziaerne holder til for at fange stjernerne i at skabe sig tossede i bylivet. Vi var der dog paa en loerdag og rimeligt tidligt, saa vi saa ikke nogen spaendende ting andet end de mange fine biler, der holdte langs boulevarden. Mens vi var i det kvarter tog vi ogsaa en smuttur ind i et af villakvarterene, da vi gerne ville se de beroemte dyre villaer, om ligger i Beverly Hills. Bagefter tog vi til Rodeo Drive, som er gaden med alle de dyre designer butikker. Her gik vi ogsaa lidt op og ned ad gaden, og saa desuden en hel masse turister paa vores vej.

Om aftnen var vi blevet anbefalet af Jesus og Claudia at tage til Santa Monica, som ligger i udkanten af LA, helt ude til vandet. Vi naaede der ud til solnedgangen, som var utrolig flot, og hold op en sandstrand de havde der! Efter at have brugt lang tid paa at fotografere solnedgangen bevaegede vi os hen til peeren, hvorpaa der var et lille tivoli. Der var mange boder og forlystelser, naar man taenker paa den begraensede plads, og det vat utrolig hyggeligt. Vi fadt derefter et sted at spise oppe paa en gaagade i Santa Monica, og tog derefter hjem for at vaere udhvilede til vores sidste dag i LA.

Da skolearbejdet trykkede en lille smule, havde vi paa forhaand aftalt, at vi gerne ville lidt tidligt hjem om soendagen. Inden vi koerte ville vi dog gerne naa at have et fint billede af det beroemte Hollywood-skilt, saa vi brugte lidt tid paa at koere ud til en vej, hvorfra man skulle have rimeligt godt udsyn. Derefter satte vi naesen mod nord. Vi ville gerne se, om det kunne lykkes os at komme lidt taettere paa stjernerne og deres boliger, uden at tage en af de der mange ture i turistbusser, som man kan tage paa i LA. Derfor koerte vi til Malibu, hvor flere beroemtheder skulle have en bolig ude til vandet. Der er utroligt flot i Malibu, og sikke nogle huse der ogsaa ligger! Vi fandt ingen specifikke stjernehjem, hvilket ogsaa var ganske okay, men hold op nogle boliger, der ligger nede til vandet! Vi var nede ved vandet forskellige steder langs kysten ved Malibu, men da meget af det er privatejet, er det kun faa steder, offentligheden har adgang til stranden. Vi gik ned tre forsklilige steder, og husene blev mere og mere sindssyge. De var store og luksurioese – ingen tvivl om det!

Efter at have rundet Malibu vendte vi saa snuden hjemad. Det var en meget stille og rolig, men ogsaa meget hyggelig tur til LA, og vi naaede ogsaa at komme hjem og faa styr paa skolearbejdet.

PS: Dette indlæg er skrevet på flere forskellige computere, hvoraf min nye computer ikke har æ, ø og å tilgængelig – endnu. Så derfor er det en lidt sjov sammensætning af skriftssprog. Håber at I klarer den alligevel 🙂

Se alle billederne fra vores tur her. Kommentarer til billederne kommer snart.

OBS. Billederne er nu hosted på Flickr, så galleriet er en lille smule anderledes.

One Response to “Ishockeykamp og Los Angeles”

  1. Maja, Janni og Claus February 17, 2011 at 08:41 #

    Hej Simone og Jesper – lige en hilsen fra Fr.sund. Lyder som en kanon tur til LA. Godt at høre/se, at I har det godt over there. Husk nu at få drukket noget rødvin fra Napa og Sonoma, mens I har proppen af… CLAUS

Leave a Reply