Eksaminer, Konference og Internship

27 Mar

Det er ved at være et stykke tid siden sidst vi har skrevet her på bloggen. Det skyldes at vi begge to har haft meget travlt de seneste uger. Vi har lige afsluttet Winter quarter og derfor skulle afslutte alle vores fag med projekter og eksaminer.

Derudover så har jeg deltaget en OFC/NFOEC konferencen i Los Angeles. Det er den største industri/forskningskonference indenfor optisk kommunikation. Så her samles industri og universiteterne i 5 dage for at præsenteres de allernyeste forskningsresultater og teknologier, udfordringerne for fremtiden og hvordan de forhåbentlig skal løses. Jeg fik chancen for at møde nogle af de mennesker jeg mødte tidligere på Photonic workshop ved Stanford. Jeg fik også lejlighed til at møde en hel masse nye mennesker bl.a. nogle af dem, som jeg nok skal arbejde sammen med næste quarter. Jeg deltog også i nogle spændende kurser og blev præsentereret for en hel masse spændende forskning.

Det har været rigtig lærerigt at få lov at opleve, hvordan sådan en stor konference foregår, og det er helt sikkert en inspiration til at fortsætte med at arbejde med optisk kommunikation. Jeg ved endnu ikke om, jeg vil forfølge en Ph.D. eller arbejde med forskning i industrien, men det her har helt sikkert givet mig et indblik i den verden, så jeg bedre kan træffe den beslutning, når jeg er færdig med kandidat. Jeg har desuden fået kontakt med en af forskningsgrupperne her på University of California Santa Barbara, som jeg skal arbejde med i det kommende quarter, hvor jeg kan få lov at opleve det at forske på helt tæt hold. Det er endnu ikke helt afklaret, hvad jeg skal arbejde med, men jeg glæder mig meget, og jeg tror det bliver meget spændende.

Nogle af jer har muligvis hørt, at jeg i forbindelse med min deltagelse i workshoppen i San Fransisco mødte en person fra Google, som opfordrede mig til at søge om et summer internship i deres Fiber-to-the-home division oppe i deres hovedkvarter i Mountain View. Jeg har haft to telefoninterviews med dem, men det er desværre ikke blevet til noget. Så planen er stadig at Simone og Jeg kommer hjem efter, at vi har rejst lidt rundt, når studiet slutter til sommer. Det er lidt ærgerligt, da det selvfølgelig ville have været en helt fantastisk mulighed at få lov til at arbejde for Google.

På trods af det er humøret højt, da vi er på vej til en uges ferie på Hawaii i vores Spring break. På vejen til lufthavnen i Los Angeles tager vi dog lige et smut indtil Staples Center for at se LA Lakers spille (de regerende Basketball mestre her i USA). Vi har også uploadet lidt forskellige billeder fra forskellige ting, vi har lavet siden sidst vi har skrevet, som I kan finde i vores galleri eller på Flickr.

Se forskellige billeder fra ting, vi har lavet i løbet i Marts i vores galleri.

No comments yet

Leave a Reply