Hawaii – Del 1

1 Apr

Så blev det endelig ferie! Spring Break er generelt ret stort for de amerikanske studerende, selvom det kun er en uges ferie, og Jesper og jeg havde valgt ikke at lade os holde tilbage – så vi tog en uge til Hawaii!

Nærmere bestemt tilbragte vi en uge i berømte og touristede Waikiki på øen Oahu, som er øen hvorpå Hawaiis hovedstad Honolulu ligger. Vi ankom med flyet lørdag omkring middag og brugte den dagen på at få os indkvarteret i den lille lejlighed, vi havde lejet samt at gå en tur til stranden og udforske lidt af området hvori, vi boede. Aftenen tilbragte vi i selskab med nogle af de mange nordmænd fra USCB, som også holdte ferie på Hawaii – deriblandt Eivind, som vi jo har set en del til.

Om søndagen tilbragte vi formiddagen på stranden. Både luft- og havtemperaturen var dejlige, og det blæste en del således, at man ikke lå og kogte over, når man lå og solede sig i sandet. Waikiki strand var generelt. Efter nogle timer i solen havde vi egentlig tænkt os at vi skulle have en surfing lektion, men vi havde ikke forberedt os helt godt nok med at finde ud af hvilke surf-skole vi ville undervises af og hvad tid på dagen, de havde timer. Derfor besluttede vi os for at gå en tur op på et gammelt vulkan krater ved navn Diamond Head, som ligger lige uden for byen. Det var en fin, men ret lang tur, da vi gik helt inde fra byen af, men udsigten, da vi endelig nåede toppen, var det hele værd. Om aftenen spiste vi god mad på en restaurent og fik nogle dejlige kolde driks, inden vi gik omkuld hjemmei vores seng.

Mandag stod vi op kl. 6, da vi havde bestilt transport ud til Hanauma Bay, hvor der skulle være helt utroligt flot at snorkle. Der er vist nok over hundrede forskellige fiskearter, og en hel masse korel. Vi havde læst os til, at der kommer rigitg mange mennesker til i løbet af dagen, og man derfor skulle sørge for at komme tidligt af sted så det gjorde vi med en shuttle-bus klokken lidt over syv. Solen var ikke kommet ordentligt igennem skyerne, da vi skulle til og i vandet, så det var lidt køligt til at starte med. Desuden var der en masse vind, generelt ret lavvande og stærk strøm enkelte steder, så det var begrænset, var langt vi kunne komme ud i Bay’en, og vi holdte os derfor rimeligt langt inde. Vi så en masse finde fisk svømme rundt, bl.a. Hawaiis nationalfisk, som hedder Humuhumunukunukuāpuaa. Da vores kameraer ikke er vandtæt havde vi købt et engangs-undervandskamera, og billederne fra snorkleturen må derfor vente med at blive vist frem, til vi engang har fået fremkaldt dem. Efter at have ligget og svømmet rundt i lidt tid var jeg blevet hunde kold, og vi gik derfor op ad vandet igen for at få varmen. Efter lidt tid i solen, som nu var brudt igennem skyerne havde vi igen fået varmen, og vi skyndte os derfor lige at tage en hurtig snorkeltur mere, inden vi skulle nå bussen hjem. I bay’en skulle det også være muligt at se havskildpadder, men vi var desværre ikke så heldige. Til gengæld havde vi om tirsdagen bestilt en anden tur, hvor havskildpadder var et af hovedtemaerne, så det gjorde ikke så meget.

Om eftermiddagen havde vi så fået arrangeret en surfe-lektion, vi var ialt 6 “elever” ogto undervisere. Det var smadder sjovt, rimeligt svært og særdeles hårdt! Men bestemt noget, som vi skal prøve igen! Vores stakkels arme blev hurtigt trætte af alt den paddelen, for at komme ud til bølgerne igen, efter man havde taget en tur indad på dem, så igen den aften var vi ret ødelagte. Vi spiste god mad ude, fik nogle kølige og læskene driks og gik tidligt i seng.

Tirsdag skulle vi somsagt også på tur. Vi hade bestilt en sejltur, hvor man kunne se hvaler, og så havde vi betalt lidt ekstra for at få en tur, hvor man kunne snorkle med havskildpadder. Turen foregik på en katemaran, og det var alle tiders.Vi fik set Waikiki, strandene og alle højhusene fra en anden vinkle, end vi plejede, og vejret var generelt ret godt – dog blæsende! Da vi ankom til stedet hvor havskildpadderne gerne opholder sig, var der umiddelbart ikke nogen at se, men vi hoppede alligevel i vandet med alt vores snorkle-udstyr, mens en livredder holdte øje med os alle sammen. Der var nogle fine fisk at se, men ikke mange skildpadder,som vi ellers var blevet lovet. Efter noget tid var der dog alligevel én, som kom til syne. Den havde åbenbart bestemt sig for at skulle en tur op til overfladen, og vi fik derfor rig mulighed for at betragte den på nært hold. Også her havde vi undervandskamera med, og vi håber, at vi fik nogle gode billeder. Efter at have kigget på skildpadde kom vi igen om bord på båden, så fortsatte jagten på hvalerne. Her var vi dog ikke helt så heldige. Vi så en enkelt af slagsen – eller rettere sagt de sprøjt, som den lavede, når den var oppe ved overfladen. Vi så altså ingen “rigtig” hval, så vi – eller i hvert fald jeg – var en anelse skuffede.

Om aftenen havde vi arrangeret at deltage i en Luau, som vi er en traditionel Hawaiiask fest. Vi blev kørt ud af Waikiki og ankom til en lille strand, hvor vi sammen med omkring 500 andre mennesker blev fordelt ved en masse borde foran en scene. Aftenen gik med traditionel polynesiansk musik og dans i mange forskellgie dragter. Det var utrolig flot og imponerende, men også ret kommercielt! Der blev serveret mad i en buffet, hvor der var flere traditionelle hawaianske retter, bl.a. en gris, som havde fået lov at ligge og stege under jorden ved en masse varme sten det mest af dagen. Det var en rigtig hyggelig aften, og igen var vi ret trætte, da vi endelig om hjem til vores lejlighed.

 

Se billeder fra hele Hawaii-turen her

One Response to “Hawaii – Del 1”

  1. Karna og Kurt April 4, 2011 at 05:52 #

    Hej begge to.
    Tusinde tak for de 2 sidste hilsener, det lyder og ser spændende ud.
    Også en stor tak for fødselsdags kortet.
    K.h. Karna & Kurt

Leave a Reply