Så startede Uni (med fodbold)

3 Oct

Så er vi startet! Hu hej, hvor det går stærkt! Vi har begge haft travlt med at finde ud af, hvilke kurser vi skulle tage. Jeg kan ikke tilmelde mig kurser på forhånd, så jeg er nødt til at crashe mine kurser og håbe på, at der er plads dvs. jeg møder op til de første par undervisningsgange, og hvis der er plads på kurset så for jeg professorens underskrift på, at jeg har forudsætningerne og hans tilladelse til at deltage. Derudover, så har det også vist sig, at en del af de kurser, som jeg havde planlagt at tage hjemmefra slet ikke bliver oprettet det næste år, så jeg har været nødt til at tænke lidt ud af boksen.

Så det har været en lidt hektisk uge (eller halvanden, vi startede faktisk torsdag i forrige uge), men jeg har mine kurser på plads nu. Jeg er dog endt med et par kurser, som nok bliver rigtig hårde, fordi jeg ikke helt har forudsætninger eller de ikke ligger i forlængelse af mine kurser på DTU. Men det er jo ikke kun sjov og ballade, vi er kommet herover for, så det tager vi i stiv arm. Simone har også kæmpet en del med at få sit skema til at gå. Hun har dog haft muligheden for at tilmelde sig kurser på forhånd (har noget at gøre med den måde vi hver især er tilmeldt universitetet her), men da mange af de kurser som hun gerne ville have allerede var fyldte da hun fik adgang, har Simone også måtte crashe-kurser.

Vi har også været til fodbold og se UCSB Gauchos’ne spille, faktisk allerede to gange. Fodbold er underligt nok en ret stor sport her på universitet, og de er også ret gode til det i hvert fald set med amerikanske øjne, og vandt faktisk den nationale college cup i 2006, og har været med i slut-spillet adskillige gange foruden det år. Det var en kæmpe stor oplevelse især den første kamp. Det var mod University of California Los Angeles (UCLA), som vist er arvefjenden og dem som slog dem ud af slutspillet sidste år. Det var godt nok kun en trænningskamp, men der var mødt over 15 tusinde op for at se kampen og heppe på holdet, og da vi så slog dem 2-0 gik folk helt amok 🙂 En Gaucho er en sydamerikansk cowboy, hvis nogle skulle være i tvivl. De har også den her ret sjove tradition med at de smugle tortillas (majs-pandekager) med ind på stadium og smider dem ind på banen, især når der bliver scoret. Det var faktisk så voldsomt at dommeren var nødt til at stoppe kampen på et tidspunkt. Vi havde desværre ikke kameraet med den aften, så det må I prøve at forestille jer.

Vi var også til kamp i lørdags, som var den første officiel ligakamp på hjemmebane i år. Her var der ikke helt så mange tilskuer men stadig en 6-9 tusinde, så det var stadig et pænt fremmøde. Denne gang havde vi kamera med, og da de vandt 2-1 i overtiden (ja, de har nogle sjove regler om, at hvis kampen ender uafgjort, så spiller de to gange 10 minutters sudden death dvs. den der først scorer vinder). Billederne er ikke så gode, men måske I fornemme luften er fuld af pandekager 🙂

Vi har desuden nu endelig fået internet i vores lejlighed, nu var vi også snart ved at rive al vores hår ud pga. det dårlige net fra naboen. Så nu er der også en chance for at vi kan få skrevet lidt mere regelmæssigt og få uploaded endnu flere billeder her på bloggen. Vi har også været på stranden, så lidt tid til at slappe af har der da været.

Se billeder fra de første fire uger i Californien her

2 Responses to “Så startede Uni (med fodbold)”

  1. Karna og Kurt October 6, 2010 at 05:48 #

    Hej begge.
    Glimrende billeder. Ser ud til at I er faldet helt godt til. Dejligt at få disse nyheder fra Jer!
    Kærlig hilsen Karna og Kurt.

  2. Vibeke og Kim October 8, 2010 at 03:37 #

    Tænk, at de også kan spille soccer, der hvor I er dumpet ned. Fantastisk! Dejligt at se de sidste par indlæg og super gode billeder. Håber, I er ved at finde en god hverdag. Og, nu er der kun to måneder til vi ses igen! K.H. Vibeke

Leave a Reply