Midterms

14 Nov

Hu-hej hvor det hele går stærkt! Det er nu nogle uger siden, at jeg startede min første runde midterms, og de er, så vidt jeg ved, gået udmærket. Jeg synes det er smadder hårdt hele tiden at have en eksamen eller quiz at skulle forberede mig til, det er lidt som at læse til eksamen konstant – ikke særlig sjovt! Særligt neurobiologi er et fag, jeg virkelig knokler med, og når jeg bruger så meget tid på at læse til det fag, så går tiden fra de andre fag… Det er ikke let! Men som sagt gik første runde  af eksamener hverken værre eller bedre end, at jeg klarede dem alle.

Så efter jeg havde overstået mine midterms, gik Jespers igang. Han havde sin sidste af slagsen i mandags, og han får kun den ene runde af midterms. Underviserne på graduate niveau er af en eller anden grund ikke så hurtige til at rette opgaver, som de er på undergraduate, og vi ved derfor ikke helt hvordan, det er gået med Jespers eksamener. Men de er overstået, og det er dejligt, at presset er taget lidt af igen  – nu er han så tilbage til at kæmpe med hjemmearbejdet; der er ca. tre afleveringer ugentligt, ét i hvert fag.

Så nu hvor han er færdig med sine midterms er jeg gået igang med mit 2. hold af slagsen. Jeg havde min første i fredags i neurobiologi, og har ikke fået svar endnu, men jeg regner med at vide hvordan, det er gået imorgen – og jeg tror ikke, at det er helt katastrofalt. Derudover har jeg to midterms i den kommende uge, og så er det slut med dem. Heldigvis! Så går der vist to uger, og så stater vores finals (de afsluttende eksamener).  Jeg glæder mig til juleferien!!!! 🙂

Måde deres karaktersystem fungerer på er lidt lige som derhjemme – alt efter hvor man studerer. Det er desuden forskelligt fra fag til fag, men alle fag har minimum én midterm og én final. Som I kan læse ud af mine eksamener, har jeg flere en en midterm i nogle af fagene, og jeg har desuden quizzer, klassearbejde og hjemmeafleveringer, som alle sammen tæller med i den endelige karakter. Hver opgave, quiz eller eksamen har x antal point, som det er muligt at opnå, og det er så det samlede antal point i alle ens præstationer, der er afgørende for den endelige karakter. (Med undtagelse af et enkelt tilfælde: I mit ene fag – Applied Kinesiology – har vi f.eks. 3 quizzer, hvor kun de to af dem tæller; de to, hvor vi har klaret os bedst). – Det er lidt forvirrende.

Summa sumarum er, at vi ikke præcis kan sige hvordan, vi klarer os i vores fag, men at vi kan have en idé om det, og at vi indtil videre tror, at det hele nok skal gå. Plus at vi glæder os til jul!

Håber I alle har det godt derhjemme. Vi glæder os til at komme hjem og sige hej, når skoleræset engang slutter!

2 Responses to “Midterms”

  1. Vibeke og Kim November 16, 2010 at 07:58 #

    Og vi glæder os, til I kommer. Knuzzzzzz
    Vibeke

  2. Maja, Janni og Claus November 16, 2010 at 09:56 #

    Hej Simone og Jesper. Super, at det går fint, selvom det er hårdt, men “You know, it’s California…” Var lige med Kim og Tønderne i Sverige forrige weekend, så han har nok været lidt træt nogle dage. Hvordan kommer I hjem på juleferie? KH. Claus, Maja og Janni

Leave a Reply